Gezond eten gedurende de lockdown: zo hou je het vol

gezond eten

Sinds half december zitten we weer in een zeer strenge lockdown en er is eigenlijk nog steeds geen zicht op verbetering. Dit brengt niet alleen heel veel zorgen en de nodige stress met zich mee, maar zorgt er ook weer opnieuw voor dat mensen ongezonder gaan eten. Door stress, uit verveling of omdat er gewoon te weinig tijd op een dag overblijft om te koken. Natuurlijk wil je niet al je harde werk van de afgelopen maanden in één klap teniet doen. Daarom hoog tijd om deze neerwaartse spiraal te verbreken. Gezond eten gedurende de lockdown is namelijk nog steeds mogelijk. En met de volgende tips, hou jij dat zeker vol!

Laat boodschappen bezorgen

De kinderen hele dagen thuis, ondertussen vanuit huis proberen te werken én dan ook nog eens je huishouden niet proberen te laten versloffen. Het is ook heel wat. Geen wonder dat je soms geen tijd hebt om boodschappen te doen en daarom maar voor iets makkelijks kiest. Gelukkig is dit probleem eenvoudig en zeer coronaproof op te lossen. Boodschappen bestellen is de afgelopen jaren (en met name in de laatste maanden) natuurlijk heel populair geworden. Het bespaart tijd en je hoeft niet meer in de huidige drukke supermarkten rond te lopen. Win-win!

Bovendien heb je zo altijd wat in huis om iets snels en gezonds in elkaar te flansen. Geen excuus meer om dus ongezond te koken. Wat eten we vandaag makkelijk goedkoop zeg! Gewoon vanuit je eigen koelkast of voorraadkast. Beter kan bijna niet.

Kook alvast vooruit


Doordeweeks zal je vast je handen vol hebben met het huishouden, de zorg voor de kinderen en je eigen werk. Daardoor is het niet gek als je op sommige dagen helemaal niet aan koken toe lijkt te komen. Daarom is het slim om voor dergelijke dagen alvast vooruit te koken op momenten dat het iets rustiger is. Ben je bijvoorbeeld een dagje eerder klaar met je werk? Duik dan de keuken in en kook meerdere porties. Of grijp enkele vrije uurtjes in het weekend aan om te koken. Zet een aantal bakjes in de koelkast of vriezer, afhankelijk van het moment waarop deze gegeten zullen worden, en je beschikt altijd over een gezonde en voedzame maaltijd. Zelfs op zeer drukke dagen.

Wees niet te streng voor jezelf


En bovenal… wees niet te streng voor jezelf. Er zullen echt dagen zijn waarop koken vrijwel niet mogelijk is. Waarop alles tegenzit en je eigenlijk alleen maar op de bank wil liggen en de ogen wil sluiten. Het is dan ook geen enkel probleem om een keer food near me in te schakelen en eten online te bestellen. Zolang je hier geen gewoonte van maakt, kan dit geen enkel kwaad voor je dieet.

Eten bestellen via platform butlon.com hoeft overigens ook helemaal niet zo ongezond te zijn. Steeds meer restaurants bieden tegenwoordig maaltijdbezorging aan. Hierdoor heb je dus niet alleen meer de keuze uit pizza, friet of chinees, maar zijn er ook genoeg andere restaurants waar je semi-gezond kunt eten. Zolang je de portiegroottes in balans houdt, zal dit weinig effect hebben voor je gewicht en ben je wel in staat om even tot rust te komen. Het draait immers allemaal om het vinden van de juiste balans. Ook gedurende de lockdown.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*