Ontdek het lekkerste zomers fruit in jouw foodbox

Roxanne - 5 augustus 2019

4 lekkere én originele lunch gerechten

Roxanne - 5 augustus 2019

Geroosterde tomaten-basilicum soep

Roxanne - 5 augustus 2019
zomerfruit
gezond lekker lunch
tomatensoep

Verse tomaten, knoflook, gekarameliseerde uit en verse basilicum. Van dit heerlijke huisgemaakte soepje kun je het hele jaar door genieten. Toch smaakt hij extra lekker als je hem eet in combinatie met wat zonnestralen op je gezicht en een goed glas witte wijn in je hand. Niet alleen gezond, maar ook nog eens heel lekker. Maak vooral wat extra om in te vriezen, zo heb je altijd nog een lekker soepje achter de hand.

De ingrediënten (voor 4 personen)

  • 750 gram tomaten
  • Een flinke handvol verse basilicum
  • 750 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Zet de oven op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Bak de tomaten ongeveer 40 minuten.
  2. Snipper de ui en knoflook in kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook op halfhoog vuur tot ze er glazig uitzien.
  3. Voeg de tomaten toe aan de pan en pureer met een staafmixer of blender.
  4. Voeg vervolgens de bouillon, tomatenpuree en tijm toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep eventueel nogmaals met een blender of staafmixer en voeg wat zout en peper toe naar smaak.
  5. Doe de basilicumblaadjes tot slot in de pan en roer door de soep. Je kan deze ook eventueel mee pureren.
  6. Serveer de soep in kommen en versier met een paar losse basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

Leave a comment