Gebruik maken van een chafing dish

chafing dish

Vindt u het belangrijk dat u altijd warm voedsel kunt serveren aan uw gasten? In dit geval heeft u een chafing dish nodig! Dit is een apparaat waarmee voedsel warm gehouden kan worden. Het apparaat werkt door middel van een warm waterbad. Een chafing dish heeft één buitenpan en vaak meerdere binnenpannen. Deze binnenpannen worden gebruikt om het voedsel in te bewaren. Er zijn verschillende chafing dishes waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u ervoor kiezen om een brandpasta te gebruiken. Dit is een pasta die u kunt aansteken en hierna een lange tijd blijft branden. De warmte van dit vuur zorgt ervoor dat het waterbad in het apparaat warm blijft. Een chafing dish elektrisch werkt net iets anders. Dit apparaat heeft een snoer dat u in het stopcontact kunt steken. Op deze manier wordt de pan verwarmd.

Het voordeel van brandpasta is dat u geen stopcontact nodig hebt. Hierdoor is dit bijvoorbeeld ideaal als u niet in uw eigen keuken kookt. Het voordeel van een elektrische pan is dat het risico op ongelukken veel kleiner is.

Verschillende uitvoeringen van de chafing dish

Er zijn allerlei verschillende uitvoeringen van deze pan. Behalve dat u tussen de elektrische pan en de pan met snoer kunt kiezen, is het ook mogelijk om uit verschillende binnenpannen te kiezen. Zo zijn er pannen die op te delen zijn in 2 bakken, maar ook pannen met 3 bakken. Welke pan het meest geschikt is, is dus afhankelijk van hoeveel gerechten u tegelijkertijd wilt opwarmen. U heeft een gastronorme uitvoering, maar daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in ovale en ronde vormen. Kies dus een vorm die goed bij u past, maar ga ook vooral na wat het handigste is voor tijdens het koken.

Kies de juiste aanbieder

Er zijn verschillende bedrijven waarbij u een chafing dish kunt bestellen. Koopt u deze pan voor professioneel gebruik? In dit geval is het belangrijk dat u ook voor een chafing dish van hoge kwaliteit kiest. Toch kan het ook als particulier erg prettig zijn als u zeker kunt zijn van kwaliteit. Ook als u een particulier bent, wilt u namelijk zeker zijn van een product dat lang meegaat en naar behoren werkt. Ga daarom goed na bij welke aanbieder ze professionele chafing dishes verkopen. Daarnaast is het ook aan te raden om voldoende rekening te houden met de prijs. Het is namelijk zonde als u veel meer dan noodzakelijk betaalt.

Waar vindt u deze producten?

Als u op zoek bent naar een chafing dish, is het aan te raden om voor een zaak te kiezen die gespecialiseerd is in horecabenodigdheden. Dergelijke bedrijven weten meestal namelijk goed wat voor producten ze verkopen. U kunt er dan ook vrijwel zeker van zijn dat de producten geheel naar wens werken. Bovendien zijn dergelijke bedrijven ook in staat om u van het juiste advies te voorzien indien u nog vragen heeft. Door voor een specialist te kiezen, kunt u er zeker van zijn dat u de beste producten in huis haalt. Voor een passende chafing dish en een scala aan keukenapparatuur voor de horecaondernemer bent u bij HorecaRama aan het juiste adres.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*