Infused water : de beste zomerse dorstlesser!

Roxanne - 26 mei 2016

Libanese Wrap in een handomdraai

Roxanne - 26 mei 2016

Eiwitdieet: eiwitten als basis

Roxanne - 26 mei 2016
Infused Water
Libanese Wrap
Eiwit Dieet

Het eiwitdieet werd een tijd geleden bijna alleen maar door sporters gebruikt. Het heeft echter veel voordelen waardoor iedereen ervan kan profiteren. Bij een eiwitdieet bestaat een groot deel van het eten uit eiwitten. Tijdens het dieet wordt het aantal eiwitten verhoogd. De meeste mensen reageren goed op een eiwitdieet als het gevolg wordt volgens de richtlijnen van wat er gegeten mag worden. De nadruk wordt bij het eiwitdieet gelegd op gezonde eiwitbronnen zoals kip, eieren en bonen. Als aanvulling op het eetpatroon wordt gebruik gemaakt van eiwitshakes.

Minder koolhydraten

Bij een eiwitdieet wordt minder koolhydraten gegeten. Dit komt doordat een stijging in de glucosespiegel meestal toegebracht wordt door de inname van koolhydraten. Tijdens het afvallen is dit niet gewenst. Door de toename van de glucosespiegel wordt meer insuline aangemaakt. Je lichaam wordt hierdoor geprikkeld om vetten op te slaan terwijl je juist bezig bent om vetten kwijt te raken. Dat gaat niet samen. Bij het eiwitdieet wordt het eten van koolhydraten verminderd maar aan de andere kant wordt er meer eiwitten gegeten. Dat wil zeggen dat koolhydraatbronnen zoals brood, rijst, pasta en havermout niet genuttigd kunnen worden. Deze producten worden vervangen door eiwitrijke producten zodat de verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten gewijzigd wordt.

Eiwitshakes

Eiwitshakes vervangen bij het eiwitdieet gedurende de dag een aantal maaltijden maar niet allemaal. Het is vooral eiwitten dat in de shakes zit waardoor je snel en eenvoudig eiwitten kunt toevoegen aan het eetpatroon. Het is ook makkelijk in gebruik. Een eiwitshake bestaat uit poeder dat gemengd kan worden met melk of water. Even schudden en het is klaar voor gebruik. Je kunt er hier meer over lezen zoals de voordelen en bijwerkingen. De shakes worden veel gebruikt tijdens het eiwitdieet als maaltijd maar ook als tussendoortje. Het verschilt per eiwitdieet hoe de shakes gebruikt worden en in welke mate.

Dukan dieet

Een voorbeeld van een populair eiwitdieet is het Dukan dieet. Het dieet is vernoemd naar de bedenker van het dieet; de Franse dr. Pierre Dukan. Het dieet is gericht op afvallen en een gezond gewicht bereiken. Bij het dieet wordt de inname van vetten en koolhydraten verminderd en het aantal eiwitten wordt sterk vermeerderd. Het dieet bestaat uit in vier fases: de aanvalsfase, doorloopfase, consolidatiefase en het permanente dieet.

 

Leave a comment