Een gezonder eetpatroon in je dagelijkse leven

gezonder eetpatroon

Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan om gezonder te leven. Toch is het prima te doen. Waar veel mensen de fout mee ingaan is dat ze van de ene op de andere dag het complete schema om willen gooien. Denk aan de nieuwjaarsvoornemens waar veel mensen altijd weer aan beginnen, maar er na een paar weken al mee stoppen. Maar probeer het eens anders te bekijken. Als je nou eens elke dag 1% van je eetpatroon verandert, hoe ziet je eetpatroon er dan over een jaar uit?

Probeer te leven naar de 80/20 regel

100% van je tijd alleen maar gezond leven en sporten is voor niemand vol te houden. Stel een haalbaar doel voor jezelf, zoals 80% van je tijd gezond te leven en slechts 20% van je tijd ongezond te leven en minder te sporten. Voor je het weet heb je een goede balans te pakken die je juist zonder problemen en misschien wel met plezier vol kunt houden.

Wanneer je ongezond aan het eten bent dan kun je hier een vast moment van maken, zoals een dagje zondigen op de zondag. Je zorgt ervoor dat je hier extra van geniet wanneer je de spullen die je eet zelf bakt. Via BoterenBloem.com ontvang je wekelijks allerlei recepten aan huis inclusief stappenplan voor het klaarmaken. Na een voldaan gevoel van het zelf bakken, en jij een succesvolle gezonde week achter de rug hebt, geniet je extra goed van de recepten die je net hebt klaargemaakt.

Denk aan de kracht van water

Het is tegenwoordig heel normaal geworden om al het drinken uit flessen en pakken te halen. Door verschillende marketingtrucs denken we vaak dat deze drankjes best wel gezond zijn. In bijna alle gevallen valt dit vies tegen. Alle sinaasappelsap- en appelsap drankjes zijn vaak een stuk ongezonder dat we denken. Hier zit van alles in toegevoegd. Maak er een gewoonte van om meer water te drinken. Pas wanneer we langer water drinken realiseren we hoe lekker water eigenlijk is. Natuurlijk is er ook niks mis met een vers glas melk op z’n tijd of uitgeperste sinaasappelsap.

Groenten en nog eens groenten

Groenten zijn ontzettend gezond en bovendien zeer diverse. Zorg ervoor dat je elke dag een portie groenten binnen krijgt en sla deze niet over. Ze zitten boordevol met mineralen en vitaminen en geven je elke dag de dosis voedingsstoffen die jij nodig hebt. Meer weten over groenten en de voordelen ervan? Kijk op de website van het VoedingsCentrum.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*