Een gezonde voorbereiding in de keuken

gezonde voorbereiding keuken

De healthy lifestyle, bijna iedereen is zich er tegenwoordig wel van bewust. Veel mensen zijn op dit moment erg met zichzelf bezig om een gezonder leefpatroon te creëren. Denk hierbij aan gezond eten, sporten en mentaal alles op orde krijgen. Toch zijn er naast de “standaard” veranderingen voor een gezonder leven ook andere punten waar je rekening mee kunt houden. In dit blog vind je een drietal tips om eigenlijk in de keuken of tijdens een buffet al te starten met #healtylifestyle!

Bewaar water in een drankdispenser

Als je thuis zit op een vrije dag bewaar dan vooral niet je water in een flesje die je bijvoorbeeld 3 a 4 keer op een dag weer bijvult. De dop wordt na een tijdje erg vies en zal niet ten goede doen van het water. Er is hier een hele simpele oplossing voor. Door gebruik te maken van een drankdispenser zal je altijd schoon water drinken. Ook kan je makkelijk in een drankdispenser een stukje fruit toevoegen naar keuze om een lekker smaakje mee te geven aan het water. Is het water niet koud genoeg? voeg dan een aantal ijsklontjes toe om het water weer heerlijk koel te krijgen.

Zorg dat je afval tussen de voorbereiding van een maaltijd niet laat liggen

Iedereen kent het probleem van afval tijdens het koken. Je bent lekker groenten aan het snijden of kip aan het schoonmaken en je hebt al gauw een klein bergje afval liggen op het aanrecht in de keuken. Eigenlijk wil je dit ten alle tijden voorkomen. Het moment dat je ervoor zorgd dat tussendoor afval in de prullenbak gaat zal het proces van koken en een maaltijd voorbereiden automatisch een stuk gezonder zijn. De bacteriën die in het afval zitten kunnen minder snel verspreiden en op de verse spullen terechtkomen.

Gebruik de vaatdoek niet te lang

Zorg ten alle tijde als je het aanrecht of de keuken schoonmaakt voor een schoon vaatdoekje. Of gooi ze op tijd weg of zorg dat ze op tijd in de wasmachine belanden. Er kunnen ongelofelijk veel bacteriën verzamelen op een vaatdoek als je het dus een tijdje niet vervangt. Dan kan je voor je gevoel wel de keuken hebben schoongemaakt maar eigenlijk heb je alleen maar bacteriën verspreid in de keuken.

Al met al kun je dus al best iets gezonder gaan leven door te starten in de keuken met een aantal veranderingen. Zorg er dus voor dat je al het sporten en gezond eten niet voor niks doet en kijk ook naar andere mogelijkheden om gezonder te gaan leven!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*