Duurzaam in de horeca

bekers bedrukken horeca

In allerlei branches doen bedrijven aan MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het is een manier van bedrijfsvoering waarbij je laat zien dat je je inzet voor duurzaamheid en een beter milieu. Het kan zijn dat je dit doet omdat je het zelf belangrijk vindt, maar het kan ook voor je doelgroep zijn. Veel mensen houden zich bezig met duurzaamheid en willen dan ook bijvoorbeeld duurzaam uiteten of waarderen een borrel op milieuvriendelijke wijze. Kansen voor de horeca! Naast vegetarisch of veganistisch eten en drinken kun je ook het eet- en drinkgerei aanpassen en zelfs het materiaal voor je personeel. En dat is nog eens makkelijk ook.

Bamboe doet wonderen

Het maakt niet uit wat voor onderneming je precies hebt. Iedereen kan aan MVO doen. En je hoeft echt niet álles ineens vegan en duurzaam te maken om erbij te horen. Maar wat wel erg leuk en eenvoudig is, is bijvoorbeeld bekers bedrukken met je logo. En dan bamboe bekers. Bamboe is een veelzijdig en enorm populair materiaal dat ecologisch vaak meer verantwoord is dan kunststof. Glazen bedrukken is natuurlijk ook een must in de horeca. Dat kun je niet echt extra verduurzamen. Maar wel onderzetters, om maar een creatief voorbeeld te geven. Want ook die zijn in bamboe verkrijgbaar, zowel bedrukt als onbedrukt.

Denk ook aan je personeel

Je gasten kunnen met dit duurzame principe op stap gaan, maar misschien hecht ook je personeel wel waarde aan MVO en duurzaamheid. Ook in de keuken kun je duurzaam te werk gaan. En dan kom je wéér op die bamboe. Snijplanken voor de koks en pennen en kladblokjes van hetzelfde materiaal of met gerecycled papier voor de serveersters. Dit soort producten zijn vaak gerecycled en/of kunnen gerecycled wórden. Op die manier kun je heel eenvoudig een hoop mensen aan je hechten door goed bezig te zijn!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*