De voordelen van slowjuicers

slowjuicer

We kennen allemaal wel de gezonde smoothies en sappen bomvol groenten en fruit. En dankzij Angel Juicers kun je deze sappen ook gewoon zelf in je eigen keuken bereiden. Er zijn bovendien veel verschillende soorten modellen, zoals de 5500. Slowjuicers verschillen van de bekende sapcentrifuges doordat ze, de naam zegt het al, het sap langzamer uit de groenten en fruit halen.

Maar is sneller niet beter? Nou, in dit geval niet. Want dankzij de lagere snelheid van slowjuicers ontstaat er geen warmte tijdens het pers proces. Het wordt dan ook wel koude persing genoemd. Een gebruikelijke sapcentrifuge draait op hogere toeren, waardoor er veel warmte vrijkomt, wat nadelig is voor de kwaliteit van het sap. Het gebruik van slowjuicers kent vele voordelen. Wij hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Behoud van vitamines
Het grootste voordeel van de slowjuicer ten opzichte van de sapcentrifuge is dat de belangrijkste en meest gezonde onderdelen van de groenten en het fruit behouden blijven in het sap. Dat heeft te maken met het tragere proces en de lagere temperatuur van de slowjuicer. Er komt hierdoor minder zuurstof vrij en daardoor blijven de vitamines, enzymen en eiwitten netjes in het sap. Je haalt met een slowjuicer dus echt het meeste uit groente en fruit.

Langer bewaren

Het sap dat je maakt met de slowjuicer, kun je in de koelkast tot wel 48 uur lang bewaren. Handig, want dan kun je aan het begin van de dag meteen een sapje maken voor de dag erna. Dit in tegenstelling tot reguliere sapcentrifuges. Ook dit heeft te maken met het tragere pers proces.

Dankzij hun toenemende populariteit kun je tegenwoordig online slowjuicers in allerlei soorten en maten vinden op diverse webshops. Nu alleen nog je favoriete soorten groenten en fruit inslaan en je bent helemaal klaar om je eigen gezonde sapjes en smoothies te gaan maken!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*