Daarom Pasta! + recepten

Daarom Pasta! + recepten

In Nederland eten we gemiddeld 2 pasta maaltijden in de week. Nu hoor ik je denken, hoe kan dat. Nou dat kan omdat je waarschijnlijk een hoop pasta soorten niet meteen als pasta herkent. Maaltijden met ingrediënten als Macaroni, Lasagne, Spaghetti, Fusilli, Penne en vermicelli horen bij de pasta familie. Ze zijn lekker, gezond, goed betaalbaar en snel te maken. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.

Pasta voor het sporten
Pasta bestaat grotendeels uit koolhydraten, dat maakt het een ideale voedingsbodem voor sporters. De toevoegingen aan de pasta, groente, vlees en vis maken het een voedzame maaltijd. Pas wel op dat je niet te vlug na een pasta maaltijd gaat sporten, het kan een uur na het nuttige nog zwaar op de maag aanvoelen. Zorg er dus voor dat je je maaltijd ruim voor de inspanning nuttigt. Dan heb je alle voedingsstoffen om een mooie prestatie neer te zetten.

Pasta in de ochtend?
In Nederland zijn we het niet gewend, maar Italië is het heel normaal om pasta in de ochtend te nuttigen. Juist in de ochtend, want het helpt je de dag door met gezonde voedingsstoffen en vitamine. Schoolgaande kinderen hebben energie nodig om goed te leren en spelen. Met een pasta maaltijd gaat dat zeker goed komen.

Pasta als tussendoortje
Pasta is niet alleen dat bord met spaghetti of die lasagne maaltijd, maar kan ook in een soepvorm gemaakt worden. Ideaal om als lunch te nuttigen en de honger te stillen. Maak bijvoorbeeld een heerlijke kippensoep of pasta salade in de zomer.

Lekkere pasta recepten
Een pasta maaltijd maken is eenvoudig en snel gedaan. Hieronder vindt je een aantal lekkere en gezonde recepten om heerlijk van te genieten:

Pasta met kaassaus
Pasta met spinazie en feta

Een tip als toetje na een pasta maaltijd, ga eens voor heerlijk italiaans ijs. Bijvoorbeeld vanille met stukjes ananas. Heerlijk verkoelend na een voedzame maaltijd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*