Een congres organiseren doe je zo

congreslocatie

Bij het organiseren van een congres komt een heleboel kijken. Je moet met zoveel verschillende zaken rekening houden, dat je al snel het overzicht verliest. Daarom is het van aanzienlijk belang dat je goed in kaart brengt wat je allemaal moet regelen. Stel daarnaast een draaiboek op, zodat je niet als een kip zonder kop door je congrescentrum rent op de dag van je congres. Naast deze zaken moet je natuurlijk met nog veel meer zaken rekening houden. Waarmee dat precies is leg ik je uit in deze blog. Uiteraard is dit geen spoedcursus evenementen organiseren, maar zou jou een goede voorzet moeten geven.

Denk aan beeld en geluid

Ga er niet zomaar vanuit dat jouw congreslocatie zomaar alles op voorraad heeft. Een goede congreslocatie heeft een hoop, maar jouw wensen en jouw congres is uniek en daarom is het van belang dit te bespreken met je congreslocatie. Probeer erachter te komen in welke mate zij kunnen voldoen aan jouw eisen en of het mogelijk is om eigen beeld en geluid apparatuur mee te nemen.

Andere festiviteiten in de stad

Uiteraard is het ook mogelijk dat er andere festiviteiten in de stad zijn. Dit bemoeilijkt het voor je gasten om langs te komen op je congreslocatie. Door drukte in de stad kunnen treinstations overlopen raken met mensen en kunnen zich in de stad files vormen. Zorg er daarom voor dat er op de dag van jouw congres geen andere feesten in de stad van jouw keuze zijn.

Succes!

Ik wens je enorm veel succes bij het organiseren van jouw volgende evenement of congres op locatie. Uiteraard zijn er nog veel meer dingen waar je rekening mee zou moeten houden, maar voor nu is dit even het allerbelangrijkst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*