Heerlijke manieren om hennepolie te gebruiken bij het koken

Roxanne - 23 januari 2018

Afvallen hoeft geen straf te zijn!

Roxanne - 23 januari 2018

Wat de blockchain kan vertellen over ons eten

Roxanne - 23 januari 2018
hennepolie koken
afvallen
blockchain eten

De consument anno 2018 is totaal verschillend van de consument van pakweg 10 jaar terug. Dit geldt vooral voor de nieuwe generatie, zogeheten millenials. De millenial heeft privacy en transparantie hoog in het vaandel staan. Bij alles wat we kopen en gebruiken en eten vragen we onszelf af;

Wat is het, en waar komt het vandaan?

Vooral als het op eten aankomt stellen we onszelf deze vragen. Heel lekker zo een biologische biefstuk, en we zijn ook best bereid om er wat extra voor te betalen. Maar dan moet het wel echt biologisch en gezond zijn. Blockchain technologie kan onze vragen objectief beantwoorden, zonder enige vorm van manipulatie.

Inzicht in ons eten

De grootste wereld gezondheidsorganisatie, de WHO, geeft aan dat wereldwijd 1 op de 10 mensen wereldwijd een keer ziek wordt door vervuild eten. De voedingsindustrie is zo complex en groot geworden dat producenten steeds meer moeite hebben om de herkomst en kwaliteit van producten te garanderen. Tot kort geleden was er een wereldwijd schandaal waar een Nederlander een sleutel rol in vertolkte. Rundvlees werd op grote schaal vermengd met paardenvlees om zo meer winst te kunnen maken. Veel consumenten hebben hun vertrouwen verloren in machtige voedselproducenten.

De vraag is, hoe kunnen we dat vertrouwen weer terugbrengen?

Blockchain technologie is het antwoord. De blockchain werkt met een gedecentraliseerd grootboek. Hoewel het systeem eigenlijk bedacht was voor de financiële sector (betrouwbare, internationale betalingen), is de blockchain ook geschikt voor de voedselindustrie. Het grootboek zal elke handeling binnen de productieketen opslaan. Omdat het grootboek gedecentraliseerd is kan deze niet gemanipuleerd worden. De opgeslagen informatie is betrouwbaar. Dat is ook precies wat de consument nodig heeft; vertrouwen.

De techniek zal samenvallen met RFD chips, waarop de informatie is af te lezen. Een consument zal in een kleine handeling precies zien waar het product gemaakt is en waar het geweest is. Belangrijke informatie voor bijvoorbeeld de biologische voedingsindustrie. Zo kan iedere consument zien of dat lekkere brood daadwerkelijk biologisch is.

Wanneer kunnen we dit verwachten?

Volgens dit artikel zal het nog even duren voordat iedereen in de wereld inzicht krijgt in de voedingsketen. Liefhebbers en sceptici van biologisch en gezond eten moeten nog even geduld hebben dus. Momenteel zijn er 2 grote bedrijven die modellen aan het ontwikkelen zijn; Walton en Vechain.

 

 

Leave a comment