Bijenpollen wat zijn het en wat kun je ermee

Bijenpollen wat zijn het en wat kun je ermee

Bijenpollen zijn een product van bijen. Bijen halen de pollen uit bloemen. Hier voegen zijn zelf nectar aan toe waarvan korrels gevormd worden. Die korrels zijn de bijenpollen die je als superfoods in de winkel kan kopen. Hoe bijen dit precies doen kun je hier lezen. In ieder geval zijn bijenpollen supergezond en voedzaam.

Waar bijenpollen uit bestaan

Bijenpollen bevatten vreselijk veel goede stoffen waar je lichaam echt wat aan heeft. De samenstelling zit ongeveer zo in elkaar: een derde eiwitten (plantaardig!), een derde langzame koolhydraten, een deel gezonde vetten en allerlei mineralen en vitamines. Bijenpollen zitten bijvoorbeeld bomvol met calcium, kalium, magnesium, jodium en zink. Daarnaast vind je vitamine A, C, D, E en een hele rits vitamines B terug in dit vriendelijke natuurproduct. Kortom, allemaal essentiële stoffen waarvan wij tegenwoordig te weinig binnenkrijgen! Bijzonder aan bijenpollen is dat ze rijk zijn aan vitamine B12 en aminozuren. Ze komen dus extra goed van pas als je geen of weinig vlees eet. Maar er zijn meer gezondheidsvoordelen.

 

Waarom bijenpollen zo fantastisch zijn

Ze geven je veel energie. Dat komt door de voedzame bestanddelen en goede suikers. Dat maakt de pollen ook een hulpmiddel bij afvallen. Probeer het zelf. Die bestanddelen zorgen ook voor een snel herstel van je weefsel. Goed voor de opbouw van antistoffen tegen ziektes. Ze staan ook bekend om hun anti hooikoorts werking. Gebruik dagelijks (vanaf januari tot en met juli) een eetlepel en je bouwt vanzelf weestand op tegen pollen. Slim!

Mensen met darmproblemen hebben extra baat bij pollen. Ze helpen namelijk verstoppingen, ontstekingen en infecties te voorkomen en genezen. Dat komt door de natuurlijk antibiotica in de bijenpollen. Daarnaast bevorderen de pollen de spijsvertering. Ook weer goed bij het afvalproces. Je zou kunnen zeggen dat de pollen het lichaam reinigen vanuit de darmen. Het verbetert de conditie van je darmen, nagels, haar en huid. Het helpt dus ook nog eens tegen vermoeidheid.

Hoe je bijenpollen gebruikt

Ik raad je aan eens een bijenpollenkuur te doen! Ontdek het zelf. Ik doe het tweemaal per jaar ( ik koop ze hier ) en voel me erna als herboren. En het is heel makkelijk. Je slikt de pollen gewoon door, alsof het vitaminepillen zijn. Een of twee theelepels per dag is perfect. Ze smaken niet fantastisch dus wat ik zelf doe is de pollen in soep, yoghurt, smoothie of thee verwerken. Het liefste ’s ochtends door de yoghurt want zo vroeg mogelijk bereikt het beste resultaat bij mij.

Artikel door: Elke Rouweler van Elky

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*