Gym Amsterdam Centrum: heel veel keus

Roxanne - 2 november 2018

Salad Jars jouw gezonde lunch

Roxanne - 2 november 2018

Alles wat je moet weten over cashewnoten

Roxanne - 2 november 2018
gym amsterdam centrum
salad jars
cashewnoten

Wie kent ze niet, die halfronde nootjes met een fijne bite en een zachte smaak? Cashewnoten behoren tot de meest gegeten noten ter wereld en zijn populair bij alle leeftijden. Van fanatieke health goeroes tot enthousiaste kookliefhebbers, iedereen is er gek op. Cashewnoten hebben hun populariteit niet alleen te danken aan de smaak, maar ook aan de lange lijst met voordelen. Zo bevatten ze allerlei mineralen en vitamines die essentieel zijn voor het functioneren van jouw lichaam. Daarnaast hebben ze, voor plantaardige producten, een hoog eiwitgehalte en bevatten ze veel gezonde vetten. Wij hebben alles wat je moet weten over cashewnoten op een rijtje gezet.

Over cashewnoten

Cashewnoten groeien aan de cashewboom. De cashewboom kan 10 tot 12 meter hoog worden en hebben vruchten met een erg harde schil. In de vrucht van de cashewboom bevindt zich slechts één zaad, de cashewnoot. Om de cashewnoot uit de vrucht te verwijderen, moet de schil opengebroken worden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Tussen de schillen zit een giftig stofje, dat blaren en huiduitslag kan veroorzaken. Door de vrucht eerst te branden kan de schil veilig verwijderd worden en blijft de noot zelf onbehandeld. Het oogsten en klaarmaken van cashewnoten is een arbeidsintensieve klus. Daarom ligt de prijs van cashewnoten vaak iets hoger dan de prijs van andere noten.

Smaak en veelzijdigheid

Cashewnoten hebben een zachte smaak en een lichtstevige bite. Hierdoor kunnen ze uitstekend gegeten worden als snack, maar zijn ze ook heel goed te verwerken in allerlei gerechten. Wil jij cashewnoten gaan eten als snack of wil je ze verwerken in een aantal gerechten? Dan is het aan te raden om te kiezen voor biologische, ongezouten, rauwe cashewnoten. Cashewnoten uit de supermarkt bevatten vaak allerlei ongezonde kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, waardoor de gezonde eigenschappen van dit nootje in het niet kunnen vallen.

Waarom biologische cashewnoten een betere keuze zijn

Naast dat biologische cashewnoten geen kunstmatige toevoegingen bevatten, zijn ze de bomen waaraan ze groeien ook niet bestreden met chemische bestrijdingsmiddelen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de smaak van de cashewnoten zo puur mogelijk is, het beschermt ook de in de omgeving aanwezige ecosystemen. De groei van biologische cashewnoten is op geen enkele wijze schadelijk voor de natuur, de dieren en de mensen in de omgeving van de kwekerij, waardoor jij onbezorgd kunt genieten van jouw cashewnoten én tegelijkertijd een steentje bijdraagt aan een betere wereld.

Leave a comment