Afvallen met shakes en gezond eten

Afallen met shakes en gezond eten

Afvallen met shakes is nog steeds populair in Nederland. Dit is niet zonder reden, veel Nederlanders zijn al kilo’s kwijt geraakt met behulp van shakes. Ook bekende Nederlanders kwamen recent in het nieuws omdat ze met behulp van dieetshakes flink zijn afgevallen. Toch vragen veel mensen zich nog steeds af of afvallen met shakes wel zo gezond is en waar je precies op moet letten.

Kiezen voor een gezonde dieetshake

Als je begint met een shake dieet dan is de eerste stap vaak het kiezen van een dieetshake. Inmiddels is er ontzettend veel te kiezen. Daarom wil ik je graag een aantal tips meegeven op basis waarvan je vrij eenvoudig kunt bepalen of een shake wel of niet gezond is.

Het meest belangrijke is dat je goed let op de ingredienten. Bekijk vooraf goede de verpakking of specificaties op het internet. Let er dan op hoeveel calorieën een shake bevat en hoeveel gram suiker de shake bevat. Hier zit namelijk ontzettend veel verschil in. Kies je een verkeerde shake dan kan het zo maar zijn dat je per dag veel te veel suikers binnenkrijgt. We weten allemaal hoe schadelijk te veel suiker is voor ons lichaam.

Op de site van goedkoopsnelafvallen.nl vind je in het artikel over afvallen met shakes een duidelijke uiteenzetting van de meest bekende shakes. Je ziet vrij eenvoudig welke shakes wel en niet gezond zijn als het gaat om de hoeveelheid suiker.

Blijf gezond eten en vervang niet te veel maaltijden

Je wilt afvallen en het liefst ook zo snel mogelijk. Het is dan erg verleidelijk om zowel ontbijt, lunch als avondeten te vervangen door een shake. Op deze manier krijg je heel weinig calorieën binnen en val je (vooral in het begin) snel af. Toch is dit geen gezonde en structurele oplossing voor je overgewicht.

Ga je shakes gebruiken bedenk dan goed dat nooit als vervanging kunnen dienen voor een gezond eetpatroon. Door alleen shakes mis je op termijn essentiële voedings- en bouwstoffen. Vervang daarom nooit meer dan 1 tot 2 maaltijden per dag en eet daarnaast gezonde tussendoortjes en een gezonde avondmaaltijd.

Een goed voorbeeld van een voedingsstof die vaak ontbreekt bij mensen die veel shakes gebruiken is jodium. Voor Nederlanders is de belangrijkste jodium bron het brood dat wij elke dag eten. Vaak eten mensen geen tot heel weinig brood als ze een shake dieet volgen. Zo moet je wel 6 eieren eten om dezelfde hoeveelheid jodium binnen te krijgen als wanneer je 3 boterhammen eet. Het gevolg is dat er een jodium tekort kan ontstaan.

Probeer dus het brood niet geheel uit je voedingspatroon te halen. Eet daarnaast gezonde tussendoortjes zoals fruit en ongezouten noten. Daarnaast is het aan te raden om gevarieerd te eten. Elk voedingsmiddel heeft zijn eigen samenstelling en om geen belangrijke voedingsstoffen te missen is het aan te raden om veel te variëren.

Om te controleren of je geen belangrijke voedingsmiddelen mist kun je een paar dagen registreren wat je eet. Hiervoor zijn handige apps beschikbaar die precies aangeven of je belangrijke zaken mist.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*