10 kilo afvallen met koolhydraatarme recepten

Roxanne - 26 oktober 2017

Gezonde recepten online shoppen

Roxanne - 26 oktober 2017

Afvallen met koolhydraatarme recepten

Roxanne - 26 oktober 2017
empty image
empty image

Koolhydraatarme recepten zijn de beste manier om je te helpen afvallen. Het enige dat je moet doen is je kookkunsten verdiepen en op zoek gaan naar recepten zonder koolhydraten (of in elk geval: met minder koolhydraten). Op die manier kun je vele kilo’s in de maand verbranden. In dit artikel leggen we je verder uit hoe dit in zijn werk gaat en hoe het mogelijk is om door je voedingspatroon aan te passen, je vele kilo’s in de maand kunt verliezen. Ook geven we je enkele voorbeelden van ingrediënten die niet zullen misstaan in een koolhydraatarm gerecht.

Afvallen

Afvallen is een proces van energie verdelen. Je moet ervoor zorgen dat je meer energie verbruikt dan dat je binnen krijgt. Daar kunnen koolhydraatarme recepten dan ook goed bij helpen. Want met dergelijke recepten krijg je weinig energie binnen, maar verbrand je wel veel energie. Op die manier wordt je vet verbranding gestimuleerd en kun je er dus van uit gaan dat je in korte tijd de nodige kilo’s aan vet gaat verbranden.
Maar het is belangrijker om te weten waarom je afvalt door koolhydraatARM te gaan eten. De afname van het aantal koolhydraten in je voeding is namelijk de belangrijkste reden dat je afvalt. Dat betekent dus ook dat koolhydraten je dikker maken. Hoe zit dat nu precies?

Koolhydraten maken je dik

We willen eerst afrekenen met een fabeltje: niet alle koolhydraten maken je dik. Vaak wordt dat wel gedacht. Maar er is een belangrijk verschil in complexe koolhydraten en enkelvoudige koolhydraten. De enkelvoudige koolhydraten zijn de suikers. Deze leveren korte tijd energie, maar worden wel volledig opgenomen door je vetmassa en omgezet in nog meer vet. Deze koolhydraten vind je vooral in suikers, in sausjes en jus en in de smaakmakers in voeding. Kant-en-klare gerechten zitten er vol mee. Maar dat geldt ook voor gebak en snoepgoed. Eigenlijk kun je zelf wel bepalen welke producten je dik maken. Complexe koolhydraten mag je wel gewoon eten. Dit zijn de natuurlijke suikers in groenten en vooral in fruit. Verder is het zaak om eiwitten en onverzadigde vetten tot je te nemen.

Koolhydraatarme recepten

Als je op deze manier wil afvallen, wil je het natuurlijk goed doen. Het is daarom van belang dat je op zoek gaat naar koolhydraatarme recepten die ook echt koolhydraatarm zijn. Met andere woorden: koolhydraatarme recepten die je helpen bij het afvallen.
Je moet dus op zoek gaan naar recepten waarbij de basis wordt gevormd door bijvoorbeeld vlees, vis en kip of vleesvervangers op basis van soja. Suikers, sausjes en jus’ zijn uit den bozen. Helaas staat het internet vol met informatie die niet klopt. Ook op het gebied van koolhydraatarme recepten is er helaas veel onzin te vinden. Wanneer je zeker wil weten dat je het goed aanpakt en de juiste koolhydraatarme recepten gebruikt, bekijk je de website www.afvallenmetkoolhydraatarmerecepten.nl. De recepten op deze website zijn allemaal koolhydraatarm en hebben het doel om je te helpen bij het afvallen.

Hoeveel kun je afvallen?

Hoe effectief is het nu eigenlijk om met koolhydraatarme recepten af te gaan vallen? Om je een idee te geven van hoeveel gewicht je op deze manier kunt verliezen, kunnen we zeggen dat je makkelijk 1 kilo in de week zal verbranden als je minstens twee keer per dag een koolhydraatarme maaltijd nuttigt. Bij voorkeur dan ook het ontbijt. Maar 2 tot 3 kilo per week afvallen zal (Zeker in het begin als je nog overgewicht hebt) heel goed mogelijk zijn. Er zijn zelfs mensen die in staat zijn tot 10 kilo afvallen in slechts een maand tot zes weken tijd. Op die manier is het afvallen met koolhydraatarme recepten voor veel mensen een goede manier om eindelijk definitief met de kilo’s af te rekenen.

Leave a comment