5x lekker voor bij de barbecue

Nu zou je er even niet aan moeten denken als je naar buiten kijkt, maar het mooie barbecue weer is in aantocht en daarom schrijf ik vandaag een 5x lekker voor bij de barbecue artikel.

 1. Salade met komkommer en maïs
  Een van mijn favoriete gerechten bij de barbecue is een lekkere frisse salade, de salade die ik maak is lekker en simpel, de ingredienten: ijsbergsla, maïs, komkommer, mozarella en yogo sladressing.
 2. Stokbrood
  Iets wat echt niet mag ontbreken bij de barbecue is stokbrood, lekker warm uit de oven met kruidenboter of satesaus, ook kun je natuurlijk zalm van de barbecue op je stokbroodje leggen, of natuurlijk een stukje vlees, mmm.. smullen maar!
 3. Barbecue sauzen
  Er zijn echt talloze recepten op internet te vinden om zelf barbecue sauzen te maken, maar de lekkerste vind ik toch wel knoflooksaus en whisky cocktailsaus, later zal ik een uitgebreid artikel schrijven specifiek over barbecue sauzen.
 4. Rösti
  Vroeger ging ik altijd met mijn vader mee op de vrachtwagen naar Duitsland en Zwitserland, toen ik voor het eerst rösti voorgeschoteld kreeg was ik echt meteen verkocht, en mag je me er altijd wakker voor maken. Tegenwoordig kun je de rösti in alle soorten vinden in het vriesvak bij de supermarkt, zo is er de naturel variant, de Zwitserse variant en de rösti rondjes, allemaal even lekker voor bij de barbecue.
 5. Gegrilde ananas
  Als toetje lekker ananas van de barbecue, zo of met een beetje ijs, allebei heerlijk voor na de barbecue.

Niet alle recepten in dit artikel zijn even gezond, maar wel lekker 🙂

Heb jij nog aanvullingen, laat ze in een reactie achter.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*