Recept: een snelle lekkere zomerse salade

Roxanne - 17 mei 2016

Infused water : de beste zomerse dorstlesser!

Roxanne - 17 mei 2016

5x waarom een maaltijdbox goed voor je is

Roxanne - 17 mei 2016
Zomerse Salada - Gezond Leven Lekker Eten
Infused Water
Maaltijdbox

HelloFresh, Marley Spoon, Mathijs Maaltijdbox en zo kan ik nog wel even door gaan met het opnoemen van bezorgdiensten met een maaltijdbox. Dat ze er zijn is wel duidelijk, ze zijn populair en niet meer weg te denken uit ons leven, de boxen hebben ons aan het denken gezet over onze voeding, waar het vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en bieden ze een groot gemak.

 Wat is een maaltijdbox nu precies?

In principe is het een wekelijks abonnement op een goed gevuld boodschappenpakket, maar ze zijn er ook zonder abonnement en zo,n wekelijks abonnement is niet verplicht, je kunt er makkelijk vanaf zien of het gewoon een keer proberen. Wel is het bedacht met de intentie om je te voorzien van gemak, en je gezonder gaat eten dan dat je waarschijnlijk nu doet. Een maaltijdbox helpt je met je boodschappen, je wekelijkse maaltijden worden voor je bedacht, en het enige wat jij nog hoeft te doen is deze recepten te bereiden volgens de meegeleverde instructies. Als we heel eerlijk zijn kennen deze maaltijdboxen eigenlijk alleen maar voordelen, er zijn altijd wel nadelen op te noemen door critici, maar deze staan niet in verhouding met de voordelen die deze luxe boodschappenpakketten met zich meebrengen.

Er zijn er veel maar ik neem even de meest voor de hand liggende 5 voordelen, waarom een maaltijdbox goed voor je is. Lees je mee?

 

  1. Je eet gezonder.

De eerste en misschien ook wel een van de sterkste eigenschappen van deze kookboxen is, dat je er gezonder van gaat eten, en dat in alle opzichten. We beginnen met de producten die worden gebruikt in deze kookpakketten. De ingrediënten komen van lokale boeren, telers en producenten vandaan, vaak zijn deze ook nog biologisch, zelf als deze niet als biologisch bestempeld staan, want niet iedere boer heeft een zegel of kan een keurmerk betalen, een heel andere discussie maar wel waar. De producten zijn dus erg vers, lokaal en worden direct nadat ze geoogst zijn in de maaltijdboxen verpakt en gekoeld bij jouw thuis bezorgd.

De producten zijn in tegenstelling tot die uit de supermarkt een stuk verser, biologisch en worden er geen toevoegingsmiddelen in gebruikt, zoals rare E-nummers om ze mooier, langer houdbaar of lekkerder te maken. In alle opzichten een stuk gezonder dus.

 

  1. Je houd tijd over.

Elke week weer bedenken wat er gegeten gaat worden is best een klus en vergt aardig wat tijd, vooral voor gezinnen die niet voor 2 maar vaak voor 4 en soms wel 5 personen moeten koken. Met een maaltijdbox is dit verleden tijd, wat je wekelijks gaat eten word voor je bedacht door echte chef-koks, de ingrediënten worden daarvoor zoals hierboven vermeld, vers ingekocht bij lokale boeren en in de juiste hoeveelheden samen met de recepten in de box voor je gedaan en bij je thuisbezorgd.

Voor je avondmaaltijden hoef je niet meer naar de supermarkt voor boodschappen, natuurlijk moet je nog steeds wel je non-food artikelen en je pak melk of dat drankje wat je graag drinkt in huis halen, maar het scheelt zo ontzettend veel tijd met boodschappen doen en daarmee ook geld. Je hoeft niet meer elke week voor al je vers producten naar de winkels, want deze worden nu vers en gekoeld bij je thuisbezorgd.

 

3 Duurzaam.

We hebben het altijd over het milieu, en dat een betere wereld bij jezelf begint, toch blijft dit iets moeilijks voor de meeste mensen, het werkt alleen wanneer het door de overheid wordt afgedwongen, denk aan overal led verlichting, afval scheiden etc. Maar wist je dat je met een maaltijdenbox ook duurzaam bezig bent?

De ingrediënten die worden gebruikt in deze kookboxen zijn duurzaam geproduceerd, dit is voor de meest maaltijdbezorgdiensten van essentieel belang, ze willen ergens voor staan en moet het gemak dat ze bieden ook een goed doel hebben. De boeren waarmee wordt samengewerkt telen duurzaam en groen bewust. Daarnaast zijn de bedrijven die deze boxen aanbieden zelf ook altijd bezig met duurzame oplossingen voor hun verpakkingen, het transport etc.

 

  1. Het is leerzaam.

Je bent nooit uitgeleerd, hoe oud je ook bent, je kunt in een leven nooit alle landen bezoeken, alle mooie plekken op de wereld bezichtigen, maar ook niet alle lekkere en bijzondere voedingsproducten hebben gegeten, sterker nog er zijn zoveel verschillende gerechten, ingrediënten dat het onmogelijk is om ze allemaal te kennen, met een maaltijdbox kom je veel vaker nieuwe en lekkere ingrediënten tegen, maaltijden uit bepaalde culturen waar je nog nooit van hebt gehoord, nieuwe combinaties en ga zo maar door. Daarnaast kook jezelf, en leer je deze producten en recepten te bereiden, erg leerzaam in inspirerend dus.

 

  1. Goedkoper dan de supermarkt.

Op het eerste gezicht is een maaltijdbox duurder dan de losse producten uit de supermarkt, logisch! Want je betaald tenslotte voor een dienst, anderen bedenken voor jouw de recepten, doen de boodschappen en bezorgen deze bij jou thuis, vrij logisch dat dit boodschappenpakket duurder uitpakt dan wanneer jezelf naar de winkels gaat, toch is dit verschil erg klein, vaak paar een paar euro en als je dan ook nog gaat bedenken dat jezelf naar de supermarkt moet, wat ook geld kost wanneer je dit met de auto of het openbare vervoer doet, los van de tijd die het kost. Daarnaast zijn de producten in de supermarkt lang niet zo vers en zouden de winkels waarschijnlijk hogere prijzen vermelden wanneer deze producten net zo vers waren als die in de maaltijdboxen.

 

Let op! Onderstaande tekst bevat een geheime tip 😉

 

Dan heb je nog het feit dat je voor elke bekende maaltijdbox, een korting kunt vinden, en niet de minste ook want boxen zoals HelloFresh, Marley Spoon etc stunten met kortingen van wel 20,- op je eerste box, dat betekend dat je in sommige gevallen voor 15,- al een maaltijdbox kunt bestellen. Dan heb je maaltijden voor een paar personen en een paar dagen, daar kan geen supermarkt prijs tegenop. Het mooie is dat je tegenwoordig 2 weken bedenktijd hebt en dus altijd kan afzien van een foodbox zonder enige reden. Je zou ook op deze manier alle maaltijdboxen kunnen proberen en elke week een andere bestellen met deze kortingen en zo een aantal weken erg goedkoop maar gezond eten. Wanneer je alle beschikbare boxen hebt geprobeerd begin je gewoon weer overnieuw. 😉

 

Als laatst.

Zoals je ziet heb ik hierboven 5 redenen opgeschreven waarom een maaltijdbox goed voor je is en je op z,n minst een keer een box geprobeerd moet hebben, ik kan nog wel meer voordelen van deze boxen opnoemen maar ik vind deze 5 de meest relevante en zouden ze al meer dan genoeg moeten zijn om je over te halen. De maaltijdboxen markt is continue aan het veranderen en zie je steeds meer van deze luxe kookpakketten verschijnen, in alle varianten. Zo zijn er koolhydraatarme maaltijdboxen, Paleo boxen en zelfs een Halal maaltijdbox.

Heb jij zelf een of meer van de vele boxen geprobeerd, dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring hiermee, je kunt gewoon op dit bericht reageren en je ervaring met ons en de andere website bezoekers delen.

 

Leave a comment