Waarom je zou moeten kiezen voor een personal trainer

Roxanne - 7 november 2016

Paella maken: hoe doe je dat?

Roxanne - 7 november 2016

3 veroorzakers van overgewicht: vermijden en voorkomen

Roxanne - 7 november 2016
Waarom je zou moeten kiezen voor een personal trainer
Paella maken hoe doe je dat?
snel gezond blijvend afvallen | Gezond Eten Lekker Leven

Overgewicht betekent dat je te zwaar bent. Volgens het Voedingscentrum weeg je dan meer dan goed is voor je gezondheid. De risico’s op diverse gezondheidsproblemen worden groter waardoor het slim is om het te voorkomen. Wat moet je nu vermijden om overgewicht te voorkomen?

Alcohol

Het is voor veel mensen heel normaal om af en toe wat alcoholische drank te drinken. De meeste mensen houden dit binnen de perken maar sommigen ook niet. Te veel alcohol kan het lichaam schaden. Het wordt daarom aangeraden om niet meer dan twee glazen alcoholische drank per dag te drinken. Het is ook niet verstandig om elke dag te drinken. Houdt minimaal twee dagen per week het lichaam vrij van alcohol hoewel het natuurlijk beter is om helemaal geen alcohol te drinken. De organen kunnen dan herstellen van de giftige stoffen. Iemand die te vaak te veel drinkt kan de lever beschadigen maar ook de hersenen, bloedvaten en andere organen in het lichaam.

Ongezonde vetten

Er zijn veel producten met ongezonde vetten maar gefrituurde producten staan bovenaan de lijst. Iedereen weet dat deze producten beter niet te vaak gegeten moeten worden. Sommige mensen hebben een frituurdag zoals bijvoorbeeld de zondag maar er zijn ook mensen die het meerdere keren per week eten. Dat is niet zo verstandig als je gezondheid je lief is. Het ongezonde aan de gefrituurde producten is dat ze transvetten bevatten. Deze trans- verzadigde vetten in de voedingsmiddelen zijn slecht voor de gezondheid en bieden geen meerwaarde. Ze zijn bekend als de ongezondste vetten die aanwezig zijn in voedingsmiddelen. Door minder eten uit de frituur te eten krijg je minder transvetten binnen.

Suiker

Het probleem met suiker is dat het veel gebruikt wordt maar aan de andere kant niet goed is voor de gezondheid. Dit komt vooral doordat het de bloedsuikerspiegel snel doet stijgen. Dat is voor veel mensen die inactief zijn niet gewenst. Als de energie van suiker niet direct gebruikt wordt dan stijgt de bloedsuikerspiegel snel en wordt het sneller opgeslagen als vetreserve. Vermijd daarom zoveel mogelijk producten met suiker. Indien je alleen suiker uit de voeding haalt dan is het al mogelijk om gewicht te verliezen. Vooral personen die veel suiker binnenkrijgen merken al snel een vooruitgang als er gestopt wordt met het eten van suiker.

 

Leave a comment