Vervangers voor koolhydraten in een koolhydraatarm dieet

Roxanne - 5 september 2017

Afvallen met koolhydraatarme recepten

Roxanne - 5 september 2017

10 kilo afvallen met koolhydraatarme recepten

Roxanne - 5 september 2017
koolhydraatarm voedsel
empty image
koolhydraatarm

Wil je ook 10 kilo afvallen met het eten van koolhydraatarme recepten? Dat is een mooi streven, dat zeker haalbaar moet zijn. Je bent niet de enige persoon die op zoek is naar koolhydraatarme recepten met als doel om af te vallen. Jaarlijks gaan steeds meer mensen over op gezondere voeding (vaak koolhydraatarm) om af te vallen. Je kan dan ook met koolhydraatarme recepten makkelijk 10 kilo afvallen. In dit artikel leggen we je uit welke richtlijnen je dan kan volgen.

Hoe lang duurt het om 10 kilo af te vallen?

Koolhydraatarme recepten zijn in principe genoeg om 10 kilo af te kunnen vallen. Maar een belangrijke vraag is misschien wel hoelang dit dan duurt. Hoeveel tijd neemt het afvallen in beslag als je koolhydraatarm gaat eten en drinken. Die vraag verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. We willen wel een beeld geven. Wanneer je 10 kilo wil afvallen en alleen anders eet en daarbij twee recepten per dag koolhydraatarm bereidt, kun je zo’n 500 gram tot 1,5 kilo per week aan vet verbranden. Diverse factoren spelen daarbij een rol, zoals:
– Doe je aan intensieve beweging naast het eten en drinken?
– Heb je een fysiek zwaar beroep?
– Eet je gezonde tussendoortjes en compenseer je niet?
10 kilo afvallen kan in dit tempo dus 2 tot 4 maanden duren. Je moet dan wel heel consequent en gedisciplineerd naar jezelf zijn.

Wanneer eet je koolhydraatarm?

Als je koolhydraatarm af wil vallen, is het belangrijk om op meerdere momenten van de dag koolhydraatarm te gaan eten. Je kunt natuurlijk je ontbijt, je lunch en je diner koolhydraatarm maken. Er zijn vele recepten te vinden voor een koolhydraatarme maaltijd. Maar minstens zo belangrijk is het om kritisch te kijken naar die momenten tussen de verschillende maaltijden door. Want tussendoortjes zijn vaak helemaal niet zo gezond als ze lijken. Fruitrepen en mueslirepen zijn gesuikerd. Als je goed kijkt naar het etiket zal je schrikken van de hoeveelheid koolhydraten, waarvan het merendeel nog suikers is ook.
Een gezond tussendoortje is dus ook koolhydraatarm. Denk daarbij aan noten en zaden in onbewerkte vorm. Deze kun je uit een zakje of uit een schaaltje eten. Maar een ei kan ook dienen als tussendoortje, evenals een groene smoothie.

Sporten om nog meer af te vallen

Het proces van 10 kilo afvallen met koolhydraatarme recepten wordt bespoedigd wanneer je besluit om er ook nog eens naast te gaan sporten. Sporten is dé ultieme manier van energie verbranden en dus ook de manier om af te rekenen met overtollig lichaamsgewicht.
Hoe intensiever en vaker je sport, hoe sneller je je doel kan bereiken. Wie én sport én koolhydraatarme recepten nuttigt, kan in één maand tot zes weken 10 kilo aan overgewicht verbranden. Blijvend.
Ook het aanmaken van spiermassa speelt hierbij een rol. Doordat je spieren kweekt, verbrand je nog meer energie. Die energie wordt ook uit vet gehaald en op die manier zal er dus nog meer vet van je lichaam verdwijnen. Niet voor niets zie je in de sportschool veel mensen die intensief trainen en die een koolhydraatarm dieet volgen. Daardoor krijgen ze nauwelijks koolhydraten binnen en kunnen ze dus droogtrainen.

Conclusie

Wil jij 10 kilo afvallen en wil je daar koolhydraatarme gerechten voor gaan gebruiken? Je bent lang niet de enige. Het is een goede manier om door het eten en drinken van koolhydraatarme producten af te vallen. Wanneer je daarnaast ook nog eens gaat sporten, kun je helemaal goed resultaat verwachten. Door sporten verbruikt je lijf nog meer energie en moet het nog harder werken om jou te laten functioneren. Hoewel dat vermoeiend klinkt, betekent het wel dat je lichaam aan het afrekenen is met vetmassa. Je wordt dunner.

Kijk voor meer informatie ook eens op Gezondsnel.nl

Leave a comment